Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Хармония от филц и цветове
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:30 ч.
Място:
Описание:
Галерия "Актив Арт" представя "Хармония от филц и цветове", колекция на Зорница Дончева и Даниела Дончева-Русева. Откриването ще е на 6 март от 18.30 ч.

"Цветята на този сезон присъстват в целия обхват от официални и коктеилни рокли до спортните, в техно стил облекла и разбира се в аксесоарите. Те са абсолютния неустоим мотив за пролетта", дефинира тенденцията за пролет 2015 година Александра Шулман от Vogue Великобритания.

"Дизайнерите имат цялата свобода на света да ги пресъздават във формата на бродерии, апликации, аксесоари - шалове, колани, колиета, брошки, обеци, 3D релефи, декорации, иконични принтове. И тази тема се прехвърля върху обувките и интериора. Цветята в модатате никога не увяхват" - заключва Александра Шулман.

В колекцията "Хармония от филц и цветове", включваща тридесет шала и двадесет брошки, изработени в техниката на художественото плъстене цветята присъстват като основен композиционен елемент и изграждат един свят на еуфория, любов, светлина и топлина - неща, които свързваме с пролетната мода и идеята за рай, блаженство и възраждащ се живот. Шаловете - символ на силно индивидуално присъствие с разкошен силует, комфорт и лукс, аристократизъм и бохема са творчески създадени от специална вълна за плъстене, внос от Италия и Германия, естествена коприна и стъклени мъниста. Вдъхновени от историята на времето произведенията се превръщат в тотални "обекти на желанието", защото задават актуална визия и артистична естетика чрез използваните естествени материали, обеми и релефи от вълна, игри на форми, впечатляващи текстилни структури, отблясъци на копринени нишки и красиви гладки повърхности.

Авторките Зорница Дончева и Даниела Дончева-Русева посвещават тази колекция на своята майка, също творец в техниката на арт филца, от която наследяват любовта към това древно българско изкуство, възторга и постоянството в работата, както и на всички жени и майки по повод Международния ден на жената - 8 март.

Художничките са се дипломирали в ПГ по текстил и моден дизайн - Варна, специалност Моден дизайн. Зорница продължава творческата си биография като учи в специалност "Инженерен дизайн" - ТУ , Варна при склуптурите проф. Венелин Божидаров и проф. Пламен Братанов. Работи в продължение на седем години като художник-асистент в ателието на известния италианския художник Атос Фачинкани. През 2014 г. е носител на отличието за художествено "Откритие" на галерия "Актив Арт" и има реализирани изложби във Варна, Балчик и София.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: