Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Варна Фото Фест
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
На 7 май от 18:30 ч. в Градската художествена галерия" Борис Георгиев" Варна се открива Варна Фото Фест с подкрепата на "Български пощи" ЕАД. Първият международен фестивал за фотографско изкуство във Варна ще включва повече от 40 фотографски събития: изложби, конкурси, срещи, дискусии, презентации, свободни интерактивни акции с фотографска насоченост, пленер, фотостудиа и множество прожекции на открито, които ще се състоят на различни места в града ни.

20 български и гостуващи авторски и сборни фотографски изложби на съвременни утвърдени наши и чуждестранни творци, носители на множество награди, съставят основната програма на фестивала.

В рамките на Варна Фото Фест ще се проведат два международни фотографски конкурса - 1-ви Международен Салон за Дигитална и Принт Арт фотография Варна и 8-ми Международен Фотографски Салон Варна.

7 май 2015 |16:00 ч. Българска фотожурналистика. Отворена дискусия на теми: Нова българска журналистика.Българската и източноевропейска фотожурналистика днес през конкурсите за репортажна фотография в Чехия, Унгария, Сърбия и България. Тематични сходства и различия. Мултимедия, документални истории, видеожурналистика и социални мрежи.Въпроси и разговор с аудиторията. Модератори: Цветан Томчев, Георги Кожухаров. Вход свободен.

Пет различни, но еднакво интерсни изложби са избрали да покажат на откриването организаторите на фестивала.

"Мистика и красота. Моята България" - изложба на Албена Маркова (България) посветена на магическото обаяние на българската природа."Аз не просто се опитвам да запечатам уникални кътчета на страната ни, а искам да предам на гледащия, какво е било моето усещане, моята емоция в дадения момент. Моментите на общуване с природата са моменти на свещенодействие. Когато снимам, аз самата минавам в едно друго състояние на духа, извън настоящия момент, извън рамките на видимата реалност. И ако съм успяла да заразя зрителя с красота, аз съм си изпълнила мисията".

БГ ДИВАТА ПРИРОДА - сборна изложба от 28 фотографии представени от седем от най - добрите снимащи дива природа фотографи на България: Богдан Боев, Христо Пешев, Николай Стайков, Веселин Граматиков, Сергей Панайотов, Радослав Цветков и Светослав Цветанов. 28 вълнуващи по различен начин със своята красота и естественост кадъра, внушаващи еднакво чувство и отношение към природата и животинския свят но България, обединени от една обща цел: "да покажат крехкостта на дивата природа, огромното и значение за нас и нуждата да бъде пазена и съхранена." Откровението и грижата на авторите към природата излиза извън рамките на фотографиите и прелива в като апел в думите им.

"Войната на Изток" - изложба на Георги Кожухаров, показваща част от случващото се в Източна Украйна.Фотографът Георги Кожухаров и журналистът Георги Тотев прекарват две седмици от двете страни на враждуващите лагери в района на Донбас, където вече повече от година се води въоръжен конфликт. В изложбата са включени истории за цивилни, живеещи в постоянни бомбардировки, руските "Вежливи люде" и украинският "Капан за вълци", пропагандната война и стремежът за нормален живот. Тези истории са опит за обективно и двустранно отразяване на случващото се в донбаският регион в Украйна.

"БГ Прес фото" 2014 - изложбата конкурс Бг Прес Фото поставя своето начало през 2002 г. в София и продължава традицията на изложбите с репортажна фотография, които се организират от фотожурналистическите дружества у нас още от 1934г. Конкурса е безспорен авторитет в българската фотожурналистика,а изложбата събира историята на България от 2014 г в снимки.Много наши фотожурналисти поставят в биографиите си на първо място отличията от този конкурс.

"В движение" - Мартин Врабко (Словакия) - изложбата представя един от най-дългосрочните проекти на словашкия автор, в който той експериментира с различни комбинации от светлина, експозиция и движение.

8 май 2015,18:00 ч. Презентация на FOMEI a.s. (Чехия) - Fine Art медии, подготовка за печат и печат, системи за студийно осветление.

8 май 2015, 19:00 ч. "От върховете на Алпите" - изложба на Ангел Ненов. Фотографиите са направени 2010-2013г. от високите върхове на Алпите - Mont Blanc, Signalkuppe, Zumshtein, Breithorn и др.Поглед от високо над облаците към красивата планина. Изгрев и залез от 4,554 m.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: