Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
ХРИСТО ЙОТОВ с "Художникът се забавлява"
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
19:00 ч.
Място:
Описание:
"Ако в главата ти не съществува един огромен свят на предизвикателствата, просто си загубен."

Христо Йотов

Арт галерия Le Papillon има удоволствието да представи един от най-колоритните български художници - Христо Йотов с живописна експозиция в изложбения салон на галерията на ул. Драгоман №12 във Варна в периода 28 май - 24 юни 2015 г. Платната, участващи в изложбата са обединени от искреното мото "Художникът се забавлява" и по-голямата част от тях са рисувани специално за експозицията в галерия Le Papillon. Христо Йотов е автор, който съумява да потопи всеки в дебрите на своето художествено въображение. Добре познат сред ценителите на съвременното живописно изкуство и високо ценен от колекционерите, често очакващи с нетърпение изненадата от новите истории, . С фино живописно чувство и високи артистични умения творецът с привидна лекота от сизифовския труд на живописното творчество, ни прави съпричастни и съпреживяващи картините, като ли сътворени от подсъзнанието. С елегантно чувство за хумор и завладяващи сюжети художникът умее да съчинява чрез картините си философски разкази - странни и небивали, в които главната роля е отредена на Личността и нейните преживявания. Той изважда на показ най-вече радостта, екстазът от случващото се, без значение какво е то. Всички са деца, които се радват на слънцето, на жеста на природата, да бъдат част от живота, както и да приемат с емоционална чистота предизвикателствата. Всичко при него е необикновено и следва своят си ритъм, като реката която тече, но никога не е една и съща. Всеки образ е разгръщане и опознаване на нова човешката вселена, нова душа. За него е важно да усеща вътрешния кипеж на героите, дори може да им завижда за свободата - макар и тя да е толкова необяснима, както самите герои, но този жизнеутвърждаващ кипеж си остава като отворена врата, на чийто праг стоим с широко отворени очи, с цялото си любопитство.
За почитателите си във Варна, Христо Йотов е подготвил колекция от 15 майсторски изпълнени живописни платна, за да ни разкрие свят, отвъд дребнавостта на делника, отвъд прагматизма…..свят - вълнуващ и неописуем, който се долавя с невидими сетива, отварящи се пред необикновеното, пред вълшебното преживяване. Удоволствието на художника от забавлението от създаването на творбите от тази изложба е силно осезаемо и еуфорично завладяващо. Умението да се забавлява човек е качество, което някои хора трудно съхраняват след периода на детството си, но това е най-истинския начин за възприемане на предизвикателствата на битието, дава възможност за нестандартен нов поглед на нещата и прави творческият процес безценно удоволствие със силно въздействаща магнетичност.

Заповядайте на 28.05.2015 г. от 19:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon за едно вълнуващо пътешествие, вдъхновено от необятността на фантазията, сътворено чрез неподражаемия стил на Христо Йотов!
И както самият художник казва: "започването на нова картина е като първа целувка. Затваряш очи и очакваш тайнството да се случи. Магията да изразиш себе си, и да видиш себе си във възторга на зрителя пред картината. Зад всеки нов щрих има изненада, която е част от великото сътворяване!

Христо Йотов-Йото е роден през 1950 г. в София. Завършва живопис в НХА през 1979 г. при проф. Панайотов.
Работил е в областта на сценографията, стенописта и приложната графика. От 25 години е на свободна практика и се занимава единствено с живопис.
Има повече от петдесет самостоятелни изложби в страната и чужбина. Творбите му са добре продавани навън, а експозициите му са очаквани с нетърпение у нас.
Галерии представящи Христо Йотов: "Корерис" - Атина; "Артиум" и "Нурол" - Анкара, Истанбул; "Аниксис" - Баден, Швейцария; г-я "Софи" - Цюрих, Швейцария; Български културен център във Виена и Братислава; "Мултитрейт" - гр. Грац, Австрия; "Мейсънс" - Хюстън, САЩ и други.Произведения на Христо Йотов - ЙотГі са в колекции в НХГ, СХГ, общинските галерии на Пловдив, Шумен, Добрич, Русе, Пазарджик градските галерии в страната и в частни колекции в Канада, САЩ, Европа, Южна Америка.
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: