Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Акварелни откровения
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
Галерия "Актив арт" представя "АКВАРЕЛНИ ОТКРОВЕНИЯ", изложба на Милица Баръмова. Тя ще бъде открита на 28 май от 18.30 ч.

Милица Баръмова е завършила Художествена гимназия - София. Работи в жанровете на пейзажа, портрета, натюрморта и фигуралната композиция. В настоящата изложба са представени четиридесет работи, обединени от техниката на акварела "ала прима". При нея в процеса на рисуване хартията се поддържа влажна и това създава възможност цветовете да се прелеят един в друг, но изисква изключително добра рисунка, конкретна технологична прецизност и увереност. Така авторката постига прозрачност на изображението, а от оттам и една поетичност на внушението. В някои от работите умишлено са изведени повече детайли в образите. Това позволява да се предаде цялата сложност в състоянието на природата - изгреви, залези, спокойствие или движение, а също да конкретизира и архитектурни детайли. Поетичната саморефлексия на Милица Баръмова към света намира художествена интерпретация в сюжетите балкони с цветя, серия "От Морската градина", цъфнали дървета, композиции с живи цветя - все образи на едно състояние на духа, намерило своите акварелни метафори.

Акварелът според Дьолакроа, е тази част от живописта, "която не търпи посредственост, защото акварелът винаги трябва да се работи със сигурност : поправките в него са невъзможни. За акварела трябва остро око, уверена ръка и всекидневно практикуване." Освен в това акварелът има тази особеност, че с времето просветлява върху хартията, той става по-лек и придобива естествения си цвят. И преценката колко и как да се нанесе боята "не е по силите на всеки художник, затова със сигурност може да се твърди, че Аквалерът създава колориста."

Изложбата може да бъде видяна до 18 юни.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: