Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
30 живописни платна излага Паруш Парушев
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
На 23 юни от 18.30 ч. в залата на галерия "Актив Арт" (Варна, ул. "Дунав" 5) ще бъдат представени албум и изложба - живопис на варненския художник Паруш Парушев.

Експозицията включва над тридесет художествени произведения в техниката на маслената живопис и има амбиция за представителност по отношение творчеството на автора, защото показва основните теми и художествени проблеми, върху които работи; тя е критична програма за гледане, чрез която може да се осмисли мястото на този автор в съвременното българско изкуство. Обособени са няколко сюжетни и жанрови центрове - морски и градски пейзажи, българска възрожденска архитектура, натюрморти с цветя и портрети.

Работата на Паруш Парушев се отличава с "... предпочитанието към кавалетния формат на живописното платно и към реалистичните, или "портретни" черти на пейзажа..." - Пламена Димитрова-Рачева. Морските пейзажи са композиции, разработени посредством образите на вълни и брегове или с присъствие на човешки фигури и сюжети- рибари, рибарски мрежи и лодки, като при това авторът употребява традицията на класическата българска маринистика.

Албумът представлява том от 48 страници, включващ художествен анализ на творчеството на Паруш Паруш с автор изкуствоведа Пламена Димитрова-Рачева, творби от различни периоди, техники и жанрове, както и автобиографичните "Спомени на един художник на средна възраст".
Изложбата ще продължи до 14 юли 2015 г.

Паруш Парушев е роден на 20 юни 1957 г. в гр. Полски Тръмбеш, Великотърновско. Начално обучение по класическа живопис получава в гр. Русе в ателието на з.х. Кирил Станчев, ученик на Никола Маринов.
Завършва факултета за Изящни изкуства при проф. Г. Костов и проф. Бочев - спец. Живопис във Великотърновския университет през 1984 г.
Член на Сдружението на художниците в гр. Русе и в гр. Варна.
Картините му са притежание на частни и обществени колекции.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: