Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Самостоятелна изложба на Долорес Дилова
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
Арт галерия "Le Papillon“ има удоволствието да Ви представи магическия реализъм на добре познатата на ценителите на изкуството плeвенска художничка - Долорес Дилова със самостоятелна изложба от 29 юни до 24 юли 2015г. Авторката, очароваща почитатели с колоритните си, зареждащи сетивата с енергия пейзажи ще представи живописни творби, обединени под мотото "Интимен екстериор".

Картините в новата изложба са още един опит за емоционално съпреживяване с вълнението на морето, с топлината на светлината, с тъгата на залеза, с трепета на сините цветчета, с големия копнеж по красотата... Любимият й пейзаж от Каварна, проследяван и пресъздаван повече от петнадесет години, е превърнат в "Интимен екстериор". Творбите са истинско предизвикателство за тълкувателите, въвличат емоционално зрителя да съпреживее и почувства дълбокия свят на художничката и приказна действителност. Образите са родени от екзотика, мистика, с магичната следа от морето в душата ѝ.

Долорес Дилова е творец, за който цветът е един от основните изразни средства - и живот, и биография, и усещане, и спомени. В света на нейните картини няма правила и норми - всеки има усещането за свобода на мисълта, на възприятието, на настроението. Творбите й са убедително оптимистични, кипящи от енергия, лъчезарност, цвят, радост от живота. Своите състояния и качества, които авторката придава чрез контраста на цветовете, на необичайната светлина, която облива композициите и акцентира отделни детайли в тях.

Платната на Долорес са наситени с емоция до краен предел. На първо място тя се изразява в ярки, ‛остри" един спрямо друг цветове - пламтящо червено, наситено синьо, нежно виолетово, приглушено розово, масленозелено, оранж, охра и всичко това примесено с едно особено седефено златно, което придава на картините още по-силно, искрящо излъчване. Боите са положени пастообразно и сгъстено, изграждайки богата и жива фактура.

За художничката е важно не да регистрира образите, а да ги насити с представи и впечатления, които да вълнуват и да провокират съзнанието. Самите платна са мистични и подобни на съновидения, направени на един дъх.

"Художникът рисува не само това, което има пред себе си, но и това, което вижда в себе си. Преследвам усещането за моя хармония в тюркоазените морета, пустите плажове, събраните чадъри, сребърните залези зад любимата къща на брега. Искам цялата тази натура и красота да поема на един дъх, като в пещ да я изгоря в душата си и я превърна в мой свят в картините ми", споделя Дилова.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: