Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Споделени пространства
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:30 ч.
Място:
Вход:
Вход свободен!
Описание:
Арт Галерия Ларго представя "Споделени пространства" - един проект на художника Александър Димитров и цигуларката Даниела Щерева.
Проектът включва изложба - живопис на Александър Димитров и концерт класическа музика на Даниела Щерева, цигулка и Даниела Дикова, пиано.
Изложбата ще се проведе от 22 юли до 11 август 2015 г. в Арт Галерия Ларго. Откриване на 22 юли от 18:30 часа в Арт Галерия Ларго с мини-концерт на Даниела Щерева.
Концерта на Даниела Щерева - цигулка и Даниела Дикова - пиано ще се състои на 23 юли от 19 часа в Концертно студио на Радио Варна със специалното участие на Александър Димитров и част от неговите картини от изложбата в Арт Галерия Ларго.
Проектът "Споделени пространства" се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна, Фонд Култура и с медийното партньорство на Радио Варна.
Програма на концерта в Концертно студио на Радио Варна:
Мануел де Файя, "Популярна испанска сюита" (шест песни)
Йожен Изаи, "Сънят на детето", op. 14
Карол Шимановски, "La berceuse d’Aitacho Enia", op. 52
Клод Дебюси, "Ревери"
Рейнолд Глиер, "Романс", op. 3
Цезар Франк, "Соната в Ла Мажор"

През месеците юли и август 2015 г. във Варна ще се осъществи събитие под надслов "Споделени пространства". Събитието ще включва изложба - живопис на пловдивския художник Александър Димитров и концерт класическа музика на пловдивската цигуларка Даниела Щерева и пианистката Даниела Дикова. Събитието ще бъде част от цикъл "СПОДЕЛЕНИ ПРОСТРАНСТВА" - серия класически концерти цигулка/пиано и изложби. Първият концерт-изложба се проведе в Културен център Радио Пловдив на 02 юли 2015 г., вторият ще бъде във Варна на 23 юли 2015 г. в Концертно студио на Радио Варна, а третият ще бъде през декември 2015 г. в Нейпълс, САЩ.
Целта на проекта е да бъде осъществен синтез между двете изкуства - визуалното изкуство (живопис) и изпълнителското изкуство, в контекста на идеята за взаимността. Споделянето във възможно най-широкия смисъл на думата - споделяне на приятелство, на идеи, на мечти, на усещания, на търсения и най-вече: споделеното пространство в сърцето на публиката, резонансът отвътре (от твореца) - навън (към аудиторията) и обратно. Основното послание на събитието е, че в изкуството споделеността на различните форми и начини на изразяване може да доведе до нови, по-проникващи и въздействащи послания и начини на възприемането им.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: