Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Международно биенале на графиката
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
Международното биенале на графиката във Варна е най-представителният форум на съвременното графично изкуство в България и е сред десетте най-големи изяви от този род в света, съобщават организаторите на форума.

Негова основна цел е да представи както класическите техники и характер на графичното изкуство, така и актуалните тенденции и съвременни достижения в областта. Биеналето на графиката във Варна е първото не само в България, но и едно от първите в Европа.

Негови организатори са Община Варна, Министерство на културата на Република България и Съюзът на българските художници. Пряк изпълнител на експозицията е Галерията за графично изкуство - Варна. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Варна - Иван Портних. Най-значима финансова подкрепа биеналето получава от Община Варна, която осигурява деветдесет процента от неговия бюджет.

Тазгодишното осемнадесетото издание ще се открие на 7 август 2015 г. в салоните на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна. Експозицията ще бъде отворена за посещение до краят на септември.

Общо държавите участнички са 56, между които: Полша, Италия, Русия, САЩ, България, Турция Сърбия, Македония, Аржентина, Япония, Китай, Индонезия, Тайланд, Пуерто Рико, Непал.

Участниците се състезават за престижните награди на известния световен конкурс: голямата награда "Гранд при", в размер на 2 000 евро, награда на журито, 1500 евро и 3 равностойни награди за постижения в графичното изкуство(1000 eвро).
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: