Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Richard Galliano in Varna - from Bach to Piazzolla
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
19:00 ч.
Място:
Описание:
17 декември, ЗАЛА 1, #ФКЦ-ВАРНА
#RichardGalliano е безспорно събитие в предколедния културен живот на Варна.
#LeMonde пишат за него:
Галиано е направил за музиката на Франция това, което Астор Пиацола е сторил за аржентинското танго.
Преди десет години Галиано след концерта си в София в памет на своя приятел и учител Пиацола, развълнувано споделя:
Топлината и реакцията на българската публика я нареждат в личните ми пристрастия веднага след най-благодатната - италианската.
На 17 декември тази година след повече от десетилетие Ришар Галиано се завръща в България, този път в зала едно на ФКЦ-Варна. Предстои една емоционална среща с чистата магия на лирика Галиано, изявен като ритмик, мелодик и емоционален интерпретатор в концепцията на интелигентни и разнообразни жанрове - всичко онова, което носи и позволява емоция.
Програмата във Варна е умело градирана с интерпретации на теми от ненадминатия вечен и винаги прекрасен за слушане Бах, до страстта и тангото на Пиацола, поднесени с виртуозността и емоционалността на Галиано – така както той е обичан и аплодиран в цял свят.
Акордеонът не познава сериозен солист, докато не среща Ришар Галиано, който с несравнима решителност успява да го наложи достойно и да го позиционира на класическата сцена заедно със саксофона и тромпета, които са в основата на музиката на джаза. Подобно на неговия учител и приятел Астор Пиацола - изобретателят на "Танго Нуево", Галиано успява да реновира "Френския Мюзет" и да съживи една уникална традиция. Именно Астор Пиацола му препоръчва да свири не по американски, а да се обърне към френските си корени така както той е черпил от Аржентина.
Ришар Галиано е вдъхновен не от един, а от всички жанрове на музиката и със своята еуфоричност и темпераментност покорява зрителите, интерпретирайки теми от извора. „Емоцията продължава” – казва той и черпи музиката си от Йохан Себастиан Бах, през Волфганг Амадеус Моцарт до Astor Piazolla, George Mraz, Brigitte Fontaine, Al Foster, Juliette Greco, Charles Aznavour, Ron Carter, Chet Baker, Enrico Rava, Martial Solal, Miroslav Vitouš, Trilok Gurtu, Jan Garbarek, Michel Petrucciani, Michel Portal, Eddy Louiss, Biréli Lagrène, Sylvain Luc, Renaud Garcia-Fons, Ivan Paduart, Anouar Brahem, Wynton Marsalis, and Toots Thielemans и #NigelKennedy в солиращи изпълнения с най-големите оркестри в света. Записвал многократно за престижния немски лейбъл #DeutscheGrammophon той е продължител на майсторите на фразата, тангото, шансона и филмовата музика.
Световната критика го определя като втория по значимост изпълнител на Бандонеон след Пиацола и като най-известният френски музикант в света, който интерпретира акордеона като "легитимен глас в класиката и в джаза". За повече информация: https://www.facebook.com/richardgallianoinvarna/?pnref=story


ФКЦ ; ЗАЛА 1
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: