Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Тримата братя и златната ябълка
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:00 ч.
Място:
Описание:
Приказната история следва народните приказки "Тримата братя и златната ябълка" и "Неволята", като пренася поуките от тях в днешния ден.

Спектакълът “Тримата братя и златната ябълка” разказва стара българска народна приказка. Трима братя получават наследство от баща си златна ябълка. За беда, всяка година долита една Ламя и я открадва. Само Най-малкият от братята поема по дългия път след Ламята, за да върне своята златна ябълка.

По пътя неусетно пораства и открива че силата на човек се крие в сърцето. Открива позабравени ценности като вяра, надежда, любов. Открива приятелството и мъдростта. Успява да победи Ламята и да върне своята златна ябълка. За да може отново да блести на върха на дървото, изплетено от ръцете на разказвачките. Това е спектакъл за корените и наследството, оставено ни от дедите. За съхранението и опазването на националното достойнство и идентичност. Спектакъл в който българската фолклорна музика, народното творчество и ръкоделие, българските танци и обреди са преплетени в една вълшебна, магична приказка.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: