Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Майсторски клас с Атанас Мацурев, акварел - интериор
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
11:00 ч.
Място:
Описание:
Aрт галерия Le Papillon с голямо удоволствие отново ще е организатор и домакин на майсторски класове по акварел през 2016. Предвижда се провеждането на няколко тридневни курса по акварел с лектор на мастер класа известният български художник Атанас Мацурев. За трета година ще се проведе лятната програма на мастер класовете, организирана от Арт Галерия Le Papillon, като курсовете ще са по следните теми: градски пейзаж, интериор, портрет в профил. Мастер класовете ще се проведат в периода на 02, 03, 04 юли 2016 г., 09, 10, 11 юли 2016г., 15, 16, 17, 18 юли 2016 г. в гр. Варна. Програмата портрет ще се проведе в рамките на 4 дни, докато другите курсове са тридневни. Всеки един от мастер класовете е неповторим начин за усвояване и затвърждаване на знания и умения, развитие на творчески търсения на всеки участник в зареждаща атмосфера и с прекрасни незабравими емоции.
Майсторски клас е ярък, много красив процес, през който художникът разкрива тайните на своето изкуство на зрителите. Това е още по-интересно събитие и поради факта, че това не е работа в мълчание, а буквално се коментира стъпка по стъпка всичко, което се случва на статива, обяснявайки нюансите на живописта, тънкостите на техниката на рисуване конкретно с акварел. Водени от Атанас Мацурев, зрителите - участници в майсторския клас преминават всички етапи - от молив, скица до крайните маски, усъвършенстване на най-малките детайли.
В акварелът, като техника, финните функции са не по-малко от тази в маслената живопис. Акварелът е емоционален, елегантен, хармоничен. Поради своята интимност той е близо до нашият интериор и ежедневие. Това го прави по-топъл, по-удобен, индивидуален. "Белият екран" на хартията, заедно с широката палитра от цветове създават безкрайни вариации на нюанси на цвят и смисъл на тайнството на вътрешната светлина. Всички, които обичат акварела ще получат емоционално и естетическо удоволствие докато се научат как да правят свои шедьоври за в бъдеще.
Курсът е както за непрофесионалисти и няма предварителни изисквания към участниците, така и много полезен за хора, чиято професия и занимание е свързана с рисуване.
Предвиждат се отстъпки при авансово заплащане на заявилите за участие.
Отстъпки:
- Заплащане до 10.05.2016 г. - 10%
- Заплащане до 10.06.2016 г. - 5%

Майсторски клас - ПРОГРАМА ИНТЕРИОР
Ден 1
Запознаване с материала, що е то акварел?
Демонстрация на различни типове хартия.
Похвати, специални ефекти при рисуване на материите при интериора.
Фактура и реалистично изобразяване. Напътствия в изобразяването на "МАТЕРИИ" - дърво, метал, тъкани, светлина..
Демонстрация, малки етюди на отделните елементи в интериорния предмет.
Ден 2
Стъпка по стъпка - учителят рисува, участниците наблюдават и рисуват след него.
Рисунка.
Живописване в акварел.
Въпроси и обсъждане на грешки.
Ден 3
Продължаване на започнатата работа от предишния ден.
Стъпка по стъпка.
Целта е да се завърши картината.
Разбор.

За записвания и въпроси можете да ни пишете на email: artpapillon@gmail.com и на тел: ++359 888 331360 или заповядайте в изложбеният салон на арт галерия Папийон - гр. Варна, ул. Драгоман № 12.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: