Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Екслибрис Презареждане 2
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
Арт галерия "Ларго" представя "Екслибрис Презареждане 2", сборна изложба-графика със специалното участие на Румен Нечев.
В първата за 2017 година изложба Арт галерия "Ларго" ще представи на вниманието на ценителите една прекрасна колекция графики на художници от цял свят, участници в организирания от галерията през 2016 година Международен Екслибрис конкурс Варна. Във второто му издание творби за участие изпратиха 319 художници от 46 държави, от които за изложбата и каталога бяха селектирани 138 автори от 36 страни. Ограничено от пространството на галерията, журито избра за представителната експозиция по една творба от всеки селектиран автор, въпреки че по-голямата част от тях бяха изпратили по няколко нови, създадени в последните две години, екслибриса.

Отчитайки големия интерес към конкурса, галерия "Ларго" отново организира сборна изложба "Екслибрис Презареждане 2", като продължава традицията да показва невключени в конкурсната изложба графики.
Изключителни екслибриси, изпълнени в различни графични техники - офорт, литография, мецотинто, акватинта, полимерна гравюра, линогравюра, дървогравюра и доста други, по-рядко използвани техники, ще бъдат експонирани на вниманието на варненци за почти два месеца. Освен майсторското преге на Мая Чолакова и Людмил Методиев, ще видим още две работи на младия, но невероятно талантлив варненски автор Петър Чиновски. С радост показваме нови екслибриси на Алперен Гюлду и Шукрю Ертюрк от Турция, на Владислав Квартални и Александър Улибин от Беларус, на Кристина Гладис Муньос и Маурицио Шварцман от Аржентина. Ценителите ще видят графики на украинците Руслан Агирба и Уляна Турченко, на авторите от Чешката Република Рената Реа Симликова, Гюнтер Хубер, Яна Вакова и още над 20 творци от цял свят.

По покана на галерията специално участие в изложбата ще вземе именитият пловдивски художник Румен Нечев. Той ще се представи с няколко малки графики, изпълнени с познатата на варненските ценители смесена техника. За автора доц. д-р Галина Лардева казва "Румен Нечев е от поколението художници, които осъвремениха и обогатиха традиционното схващане за българската графика, преминавайки границите на черно-бялата схема и превръщайки графичния лист в уникално произведение на изкуството."
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: