Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Борис Георгиев в Индия
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
17:00 ч.
Място:
Описание:
" В навечерието на Новата 1931 година на пристанището в Триест акостира по път за Индия кораба "Конта Россо". На него се качва един необичен пътник - маестро Борис Георгиев, изпратен тържествено от цяла тълпа поклонници на изкуството му. Заедно с него на палубата на пътническия кораб качват и едно странно, невиждано до този момент превозно средство, сътворено от самия художник. Това е за времето си едно удивително техническо съоръжение преставляващо каравана или Ван, направен върху шаси на камион "Форд" в Германия. Художникът с дарба на всестранно развита личност е изработил собственоръчно този подвижен дом-храм с ателие, библиотека, кухня, спалня и баня. С него като истински "самотен странник по света" ще започне мисионерския си поход в изкуството от Европа към континентална Индия, за да пропътува до най-отдалечените й кътчета..."

С беседата "Борис Георгиев в Индия" отбелязваме годишнината от рождението на патрона на Художествена галерия "Борис Георгиев"- Варна и обогатяваме цикъла от публични образователни лекции, инициирани и провеждани в залите на Градската галерия на Варна.
Беседата включва и представянето на авторския филм на изкуствоведа Пламена Димитрова -Рачева "Пастир на мечтите" посветен на художника.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: